Herrtrean 6.5.2018
Idrottsparken, Åbo
TPK - PIF 0-1 (0-0)
Hörnor: TPK - PIF 4-6


Inget ont som inte för något gott med sig. Torsdagens besvikelser hade sköljts bort likt isen från Aura å. Det var en gedigen laginsats som sågs på Iddan på söndagskvällen, och då skall vi inte glömma att TPK inte var dåliga. Det var nog en av de bättre matcherna i herrtrean som sågs, åtminstone detta år, trots att det länge såg ut att bli en mållös match.


Redan i inledningen visade Piffen att man är farliga offensivt och solida defensivt. Redan i den fjärde minuten bröt Micke Karlsson in i banan från vänstra kanten och avfyrade från 20 meter en skruvande boll som smekte stolpen och TPK:s målvakt bara följde med blicken och pustade lättad ut. Det var de farligaste i anfallsväg under den första halvleken.

I andra halvlek fick vi flera chanser, emedan TPK egentligen endast hade en farlig chans, och de verkade tröttna fortare än vi. Både Micke och Veli Hartola var båda igenom, men ännu drog TPK-keepern det längre strået. Med en kvart kvar så klarar han ännu av Ville Ranta-Ahos skott i övre hörnet. Med tian kvar får Vellu ännu en chans, men icke sa Nicke. Så på övertid i den 93:e minuten kommer vi igenom på vänster sidan och Ville skickar in ett inlägg som Vellu möter, men får en halvträff på den, men vi den bakre stolpen finns Jonas Lehtinen som styr in bollen och 3 poäng åker till Pargas.

Det var många trötta spelare på planen efter en fin spännande nitromatch. För Piffen debuterade Tivon Megase mycket bra.

Piffens lag:
A Uschanoff - V Lindqvist, Y Ossok, M Nwokocha, V Ranta-aho - B Cimili (T Megase), A Holmberg - M Karlsson (J Lehtinen), G Voca, F Omar - V Hartola (J Adolfsson)

Statistik
26' Behar Cimili => Tivon Megase
31' Michael Nwokocha (varning)

59' Henri Hellgren (varning), TPK
64' Joakim Julie (TPK) => Jussi Ojala
71' Micke Karlsson => Jonas Lehtinen
75' Lauri Leino (varning), TPK
77' Gesim Voca (varning)
93' 0-1 Jonas Lehtinen [2]
94' Veli Hartola => John Adolfsson