21.4.2018
Aktia Arena, Pargas
Pargas IF - FC Åland 0-2 (0-0)


 

 


De var två obesegrade lag som gick in i drabbningen denna soliga men blåsiga dag. Ålänningarna hade revansch från hösten att utkräva, även om det laget såg helt annorlunda ut än det som nu äntrade det upptorkade konstgräset. Nu hade de två ligalagsmeriterade spelare i mittbacken Tommy Wirtanen och anfallaren Rezgar Amani.

Matchintensiteten var det inget större fel utan gavs och det togs, och vi kan vi ju säga att den hårda blåsten inte vållade några problem med balansen för våra spelare, om ni förstår vad som menas.

I första halvlek var det inte så mycket farlig aktivitet framför målvakterna, förutom en indirekt frispark från 5 meter för ålänningarna, men den sköts över.

I andra halvlek var det en del halvchanser, något fler åt gästerna, men det verkade som om vi var på väg mot ett oavgjort resultat, men mot slutet försköts pressen mot vårt mål, och en liten miss I den 80:e minuten var allt Amani behövde och med den rutin han hade utnyttjade han den maximalt, 0-1. Några minuter senare gav en olycklig situation både straff åt Åland och ett rött kort åt Kristoffer "Krysset" Lövholm. Även om de båda gula var motiverade, så kunde kanske rättskiparen ha läst situationerna lite snällare, och inte ge ett dubbelstraff åt oss.

Åland var nog det bättre av två jämna lag, men en poäng fanns där att ta. Våra problem syntes denna gång vara den sista kvarten av planen. Nästa söndag inleds nu en bortaserie på 3 matcher ytterom stadens gränser. I Pemar spelar vi då mot Peimari United, sedan blir det cupmatch och seriematch i Åbo nästa vecka.

31' Ville Ranta-aho => Behar Cimili
33' Kenneth Vickström Å, varning
44' Joel Karlström Å, varning
56' Scott Beaks => Jeremiah Helen
58' Kristoffer Lövholm P, varning
60' Micke Karlsson => Farhan Omar

73' Joel Karlström => Oskar Jansson
80' Rezgar Amani 0-1
83' Kristoffer Lövholm P, varning => rött kort
85' Rezgar Amani 0-2
87' Joel Karlström => Tobias Eriksson
87' Viktor Lindqvist => Muharrem Sahiti
90' Gezim Voca P, varning