19.5.2018
Raumo
Pallo-Iirot – Pargas IF 1-1 (1-0)


När domaren, ursäkta mig, när matchen visslades som avsluten, var det två besvikna lag som lämnade konstgräset i Raumo. Hemmalaget på grund av att man inte lyckats hålla fast vid den ledningen man skaffat sig. Piffen var en aning besvikna på grund av att man var det bättre laget men inte lyckades förvalta det, eller man inte fick förvalta det.
Mannen med pipan var nog inget bevis på opartisk bedömning. Vet inte vad som borde ha hänt för att hemmalaget skulle ha fått färggranna kort, eller ens dragit på sig en frispark. Nå nog om den mannen. Skulle vara roligt att få nån som såg matchen med annat än rödvita ögon att ge sin ”ärliga åsikt om domararbetet”

Matchen började jämn även om den första halvleken nog kan tillskrivas ha gått till Piffen, om man på boxningsvis vill tilldela nån en arbetsseger. Och då vill jag inte ta något bort från Kaipios fantastiska frispark i krysset som gav hemmalaget ledningen i den 33:e minuten. Innan det hade Veli Hartola prickat trävirket, och efter det hade Ville Ranta-aho en lika fin frispark, men målvakten han få fingerspetsarna på den och räddade till hörna.

Redan i inledningen av andra halvlek fick Michael Nwokocha sitt andra röda kort för säsongen i en situation som gick många förbi. Själv har jag ingen egen synbild av situationen. Detta ändrade så klart matchbilden. En för oss lyckosam bakåtpassning i den 57:e minuten gjorde att Gesim Voca fick en liten gåva av Raumoförsvaret och kunde kvittera till 1-1. Ju mera klockan tickade desto klarare blev det att Raumolaget mer och mer gick för seger, nu när de hade en dryg man mera på plan. Till några målchanser hade de trots det väldigt svårt att komma, så ett smått besviket lag satte sig i bussen för hemfärd till kära Pargas, men en poäng brukar betyda just en poäng. Vi snittar nu 2p/match och det är ju inte fyskam, ävenom det inte räcker till mer än en femte plats i tabellen, 4 poäng efter nya ettan Wilpas. Denna match visade nu för våra killar att vi kan slå vem som helst, så smaka på det Turun Weikot inkommande fredag. Alla välkomna då.

Piffen idag:
A Uschanoff – V Lindqvist (73’ J Adolfsson), Y Ossok, M Nwokocha (rött kort 49’), V Ranta-aho (82’ varning) – T Megase, B Cimili – F Omar, G Voca (Mål 57’, varning 36’), M Karlsson (65’ A Holmberg), V Hartola