11.5.2018
Pajbacka, Pargas
Pargas IF – Salon Wilpas 1-0 (0-0)


Förutsättningarna inför matchen var nervkittlande. Obsegrade Wilpas kom till Pargas för att försöka ta sin sjätte raka seger, medan Piffen skulle göra allt för att få motståndarna att bita i det sura äpplet. Som extra krydda var det inte enbart den 155 personer talrika hemmapubliken som agerade vittne till drabbningen utan även alla som satt klistrade framför dataskärmen och följde med drabbningen i det digitala livet, förmedlade av Turun Sanomat och Monskan Näköradio såsom månadens match.


Piffen visade redan från starten att nu bestämmer vi takten och låter Wilpas valsa med så bra som de kan. I första halvlek kom Piffen åt att spela sig fram såväl både på höger kant, via Viktor Lindqvist och Farhan Omar, som på vänster kanten via Ville Ranta-aho och Micke Karlsson. Oftast redde Wilpasförsvaret ut farorna. De farligaste situationerna uppstod från vänster och då på inlägg av Micke som i tur och ordning gav flera målchanser åt Gezim Voca och Veli Hartola, men Wilpas-keepern Mälkönen tog allt. Helt chanslös var han då Ville på en hörna kom åt att kruta på, men bolluslingen bestämde träff med stolpen. Wilpas enda chanser kom egentligen på en trippelhörna vid ca 20 minuter. Hörnorna i första halvleken gick till Wilpas 4-5.

Om Piffen var bättre i första halvlek, så var man överlägsna i andra. Wilpas kom ingenstans, och man försökte sig synbarligen hålla även Piffen på nollan, och således plocka med en poäng. Länge såg det ut att lyckas men på en frispark i den 86:e minuten så sprack nollan. Yannick Ossok gav frisparken från halva plan, och den studsade högt upp i luften. Först och starkast reagerar Micke som går upp och nickar bollen mot den bakre stolpen utom räckhåll för Mälkönen och där dyker Farris upp och nickar in den. Ridå Wilpas.
Piffen idag:
Arnold Uschanoff – Viktor Lindqvist, Yannick Ossok, Michael Nwokocha, Ville Ranta-aho, Tivon Megase, Behar Cimili, Farhan Omar, Gesim Voca, Micke Karlsson, Veli Hartola (71’ Petter Sumelius)

Statistik
Hörnor: Piffen – Wilpas 7-5 (4-5)
Varningar: Piffen – Wilpas 0-0
46’ Byte Kuokkanen -> Virtanen
67’ Byte Kesänen -> Makkonen
67’ Byte Vainio -> Jaatinen
71’ Byte Hartola -> Sumelius
86’ 1-0 Farhan Omar [2] (passning Micke Karlsson)


Nästa lördag möter vi igen serieledarna, denna gång Pallo-iirot i Raumo