28.4.2017 kl 18.30

Herrtrean Piffen - TPK 1-1 (1-0)

Publik: < 90
Domare: Adnan Ibrahimi
Aktia Arena Pargas

 


Förutsättningarna inför dagens drabbning var den att båda lagen hade varsin seger från öppningsomgången och en förlust i den andra. Statistiskt sett fanns det bara en favorit: TPK. På de 20 senaste inbördes drabbningarna har Piffen enbart skrapat ihop en seger, år 2015

I matchinledningen var det hemmalaget som angav takten, ävenom de stora chanserna uteblev. I den första halvleken fanns egentligen bara en målchans, och det var i den 23:e minuten då Piffen fick en straff, efter att bollen touchat armen på en TPK-spelare. Straffen förvaltade Ville Ranta-aho på bästa sätt, bollen ner i det högre hörnet och 1-0 tändes på ljustavlan.

I paus gjorde TPK några byten, och Piffen lät TPK ta över mer och mer. Trots det fick Piffen två farliga situationer i inledningen. Både Yannick Ossok och Jonas Lehtinen hade varsin chans att utöka ledningen. Ju längre andra halvlek led desto farligare blev det framför Roope Päiväläinens mål (vår fjärde spelande målvakt för säsongen), som med tur och skicklighet lyckades avvärja. Ännu innan de sista fem minuterna hade Tero Hartola och Micke Karlsson sina chanser att skriva in sig i protokollet, men bolluslingen sökte sig över ribban båda gångerna. Och så går det som det brukar när målskyttet inte fungerar, då kommer motståndarna åt att göra det i stället. Synd bara att det skulle komma i den 91:a minuten, men då var det redan många trötta ben på plan, för alla kämpade på så gott de bara kunde.

Resultatet i sig var nog rättvist men måltiden kunde ha slutat som en trepoängare.

Även i denna match kunde Piffen kasta in två debutanter, ävenom Roope i måldet spelar många hårda duster, så var detta hans första i Piffentröja. Den andra var då sedan vår B-junior Rasmus "Ted" Östdahl, som fick komma in de sista 5 minuterna och andas samma luft som de stora pojkarna.

STATISTIK
23' 1-0 Ville Ranta-aho [2] (straff)
91' 1-1Tomi Kiiski

Hörnor 2-7
Gula kort 2-0

Stjärnspelare:
*** Yannick Ossok
** Micke Karlsson
* Ville Ranta-aho