TILL   F I N A L

PARGAS IF - AC SAUVO  10-1 (6-1)


Tisdagskvällen bjöd i Pargas på distriktcupens semifinal. Division 4-laget AC Sauvo hade kommit på besök, efter att i kvartsfinalen slått ut Åbo IFK. Som sig bör inleddes matchen med utjämnande straffar, vilket betyder att ett lag som huserar i en lägre division får slå så många straffar som det skiljer divisioner mellan lagen

Således ställdes Arnold Uschanoff i matchinledningen inför en straffspark, som han var bra med på, men som var för bra slaget för att kunna stoppas. Således 0-1 och matchen kunde börja.

Idag startade Piffen med spring i benet och man bara väntade på att matchen skulle svänga i vår fördel. Nog svängde matchen hit och dit (till vänster och höger) och för det mesta i en riktning, mot Sauvomålet. Efter 7 minuter kvitterade Ville Ranta-aho, och sen trillade baljorna in med jämna mellanrum. I paus var ställningen redan 6-1 i vår fördel, och man kunde börja planera hur man skulle spara spelare, med tanke på fredagen drabbning i Pemar mot PaiHa. Trots flera byten i andra halvlek så var det en rätt ensidig historia.

När domaren blåste av matchen så var siffrorna hela 10-1, och man hade tjing på ca 5 ytterligare mål, men vackert så här. Hörde ni på malmen Ketchup-ploppen!

I oktober spelar vi FINAL, då möter vi antingen TPS/2 eller TPK.

STATISTIK
0' 0-1 Samuli Lempiäinen
7' 1-1 Ranta-Aho Ville (ass Omar)
15' 2-1 Farhan Omar
20' 3-1 Musa Ismaila (ass Micke)
25' 4-1 Farhan Omar
37' 5-1 Karlsson Micke (ass Ville)
41' 6-1 Karlsson Micke (ass Ville)
51' 7-1 Farhan Omar (ass Musa)
57' 8-1 Musa Ismaila
68' 9-1 Musa Ismaila
80' 10-1 Musa Ismaila

(fick inte med alla assist, det gick så fort :) )


HÖRNOR 9-2

https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&802686&MPC

Följ oss gärna på Facebook:

 

och twitter: