HERRTREAN
2.6.2017 Pajbacka Pargas
Pargas IF - Åbo IFK 1-2 (1-1)


Man tycker kanske om ett lag skapar minst 10 fullständiga målchanser, och motståndarna kanske 4, så borde det farligare laget vinna, men fotboll är inte alltid ett rättvist spel. Nu vann laget som utnyttjade sina chanser till 50% mot det med 10%:s effektivitet.

Inledningen var Åbos men snabbt växte Piffen in i matchen och i den 7:e minuten kom Ville Ranta-aho loss på vänstra kanten, och gav ett inlägg som Jonas Lehtinen mötte och satt in den och 1-0 på tavlan.

Strax efter det kom Åbo fria och satte den i ribban. Lite efter det och Musa fri på höger kanten och bollen så gott som slickade bakre stolpen. Sedan i den 20:e minuten kommer kvitteringen då Åbo bryter ett dåligt uppspel och spelar ut bollen till höger till Mikael Lahtivuori som snyggt skruvar den förbi Arnold Uschanoff i målet.

Sedan blir det Piffen för hela slanten och Vellu Hartola har 2 klara chanser, men det vill sig inte. I pausvilan känner man att det är vår match och att man har spelat bra, och nu tar vi det här när vi får vinden i ryggen.

Andra halvlek är bara ett par minuter gammal, och Muhammed Najjer kan sätta in 1-2, och det fina spelet vi haft försvinner och är borta med vinden. Trots detta skapar vi nu och då chanser. Vi har en dubbelchans på en frispark där bollen i första läget tar i stolpen och returen går ribba över. Sedan får vi ingen hjälp av domaren heller, som väljer att fria två möjliga straffsparkslägen, först en 40-60-chans när Daniel Osinachi och sen en 70-30-chans när Musa Ismaila rivs omkull. Totalt så har vi under matchen bollen i trävirket åtminstone 5 gånger.

Som det påpekades efter matchen att förr eller senare så börjar bollarna trilla in och då skall ni få se på ketchupeffekten. Nu tar vi sikte mot nästa vecka, och då först semifinalen i distriktscupen mot AC Sauvo på tisdag kl 19:30, och sen på fredag borta i Pemar mot PaiHa där vi får klara oss utan Musa som fick varningskontot fullt, men månne vi inte hittar på nåt till dess.

Grattis alla studenter och övriga med examen i bakfickan, speciellt också till vår nya ekonom Veli Hartola.

7' 1-0 Jonas Lehtinen [2]
20' 1-1 Mikael Lahtivuori
47' 1-2 Mohammed Najjar
62' Musa Ismaila varning
(En Åbo spelare borde ha åkt på rött kort från bänken, men domaren gjorde en miss där, vilket var som det var)

Hörnor: 2-3

Laget: Arnold Uschanoff -
John Adolfsson (67. Daniel Osinachi), Yannick Ossok, Michael Nwokocha, Alexandru Florea
Jonas Lehtinen (51. Micke Karlsson) Behar Cimili, Ville Ranta-aho, Musa Ismaila, Omar Farhan - Veli Hartola