Övertygande seger efter en solid laginsats

HERRTREAN
PAIMION HAKA - PARGAS IF 0-2 (0-2)
Domare: Minna Mäenpää (*)

 

Piffen tillbringade denna fredagskväll med en resa till Pemar, där Paimion Haka tog emot oss i en 6-poängs match.

Redan från start fortsatte man där man slutade i tisdagens cupmatch. Det var en högre fart och snabba passningar som tvingade PaiHa bakåt och till dåliga öppningar. Oberoende vilket lag som hade bollen så var den på PaiHas planhalva för det mesta.

I den 27:e minuten bryter sig Ville på passning av Behar in i mitten och avlossar en projektil som via stolpens övre del söker sig in i nätmaskorna helt otagbart för den grönvita Granit i PaiHamålet. 4 minuter senare är det Omar Farhan som från liten vinkel ger ett inlägg som landar i bakre stolpen, men inget mål denna gång, men Omar fick sitt mål två minuter senare, när Micke Karlsson når högst på ett inlägg och nickskarvar den vidare till Omar som ensam med målvakten trocklar in bollen i nätmaskorna.

Nganbe Nganbe har ännu en styrning som håller på att gå in, men 0-2 håller sig halvleken ut.

Till andra halvlek går man kanske in för lite mera defensivt tänk för att säkerställa nollan,och särskilt hotad är den inte förutom en frispark som Arnold Uschanoff fint räddar, och sen en hel del långa inkast från PaiHas Heiskanen, men man räder fint och resolut alla möjliga farligheter. 

Lite rädd var man för PaiHas sena "tacklingar" som den osäkra domaren inte lyckades stävja, och då linjedomaren inte gav henne någonslags hjälp så var katastrofer inte långt borta.

Positivt var ändå varje spelares insats denna dag, där till exempel Alexandru Florea spelade sin bästa match i herrlaget på sin vänsterbacks position. 

LAGET IDAG:
Arska - Dru, Michael, Yannick, John - Viktor (88. Rasmus), Behar, Nganbe, Ville, Omar (67. Peppe) - Micke

STATISTIK
27' 0-1 Ville Ranta-aho (assist Behar Cimili)
33' 0-2 Omar Farhan (assist Micke Karlsson)
45' Yannick Ossok (varning)
65' JF Nganbe Nganbe (varning)
84' Kuokkanen (varning)
87' Länsimies (varning)

HÖRNOR 2-6
GULA KORT 2-2