5.5.2017 kl 18.30

Herrtrean Maskun Palloseura - Piffen

Domare: Makkonen Aleksi (**)
Maskun Taponketo KHT


INFÖR MATCHEN

Förutsättningarna för vår andra bortamatch är lite liknande som inför TPK-matchen, om inte ett steg i en tuffare riktning. Motståndarna blev igen slaktade i föregående omgång mot KaaPo (0-6), och de försöker säkert putsa sina solkiga fjädrar på vår bekostnad. Men vårt manskap har nu en bättre träningsvecka bakom sig och tänker sälja sig dyrt, och dessutom är aspiranter till öppningselvan denna gång större än senast. I vinterns träningsmatch mot MaPS förlorade vi i Nådendal med uddamålet, 1-2. 

STARTELVA

MV Roope
Backlinje: John - Yannick - Ville - Dru
Mittfältet: Micke - Behar - Omar - Dennis - Musa
Anfall: Jonas

MATCHEN

Inledningen av matchen var trevande och inga större chanser såg dagens ljus. Så småningom började dock Piffen ta över taktpinnen, men i den 17:e minuten svängde Joonas Manzo på en femöring, och smällde upp bollen i det högre krysset från ca 20 meter, en snygg prestation av Manzo, som denna gång inte föll och krävde frispark. Man borde ha kunnat blockera bort skottet, men målet fungerade som en väckarklocka för sedan var nog resterande del av matchen Piffendominans. Under den påföljande kvarten hade Piffen 5 målchanser, och en snudd på straff som Makkonen, den så kallade domaren, friade. Närmast var ett skott i stolpen. Just innan halvtid skadade John sig och tvingades utgå i pausen, och då övertog Masku initiativet.

In i stället för John kom Vellu som gick upp på topp, och Micke flyttade ner och övertog Johns plats och skötte den bra. Andra halvlek. Inledningsvis fick Masku några halvchanser, men sen tog Piffen över igen, och lyckades skapa en fem chanser till men då ingen lyckades med målskyttet så inkasserade vi en bortaförlust. Masku skall vara mycket med sina 3 poäng. Nu gäller det för våra pojkar att ladda om för nästa fredag då vi tar emot Pallo-Iirot som idag lyckades ta poäng av KaaPo.

STATISTIK:
17' 1-0 Joonas Manzo
42' Miika Niinivirta varning
45' John Adolfsson <=> Veli Hartola
70' Dennis Okaru varning
79' Dennis Okaru <=> Tero Hartola
88' Omar Farhan <=> Rasmus Östdahl

Varningar: 1-1
Hörnor: 4 - 8