15.7 FC Åland - Pargas IF 6-1 (3-0)

Markusböle IP

 

 

Piffen reste föregående lördag till Åland för att avsluta vårsäsongen. Det fanns förhoppningar om att kunna förstöra FC Ålands chanser att ta ledningen i herrtrean.

Om man vill söka nån som förstörde så var det mannen med flaggan på linjen som beslutat sig för att ge hemmalaget all hjälp de inte behövde. Man kan fråga sig om alla tio offside plus en del övriga flaggningar var de rätta. En del säkert men absolut inte alla. Vad skulle en avvinkad lyckad kontring ha betytt vid ställningen 0-0. När Åland väl lyckats med sitt första mål så var uppförsbacken stor.

En annan syndabock var nog huvuddomaren som av någon anledning fick döma. Egentligen borde kängan riktas till den som gett honom uppdraget. Inte kan man väl sätta en 18-åring och döma sin första herrmatch direkt i trean. Första halvlek gick väl någorlunda men i andra försvann den röda tråden. Efter matchen bad hemmaspelarna om ursäkt för domarna vilket säger en hel del

Nå hur som helst så vann det bättre laget till slut med 6-1. Veli Hartola gjorde vårt enda på en snygg frispark. Nämnas kan att Arska också räddade en straff.

Nya tag inkommande lördag när höstsäsongen inleds borta mot Boda.

Laget: Arnold U - John A (45. Micke K) - Yannick O - Michael N - Alexandru F 

Behar C - Musa I (85. Rasmus Ö) - Dennis O (78. Kalle F) - Omar F - Jonas L (70. Viktor L) - Veli H

Protokoll: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&780381&M3