Distriktets Cupfinal
TPK - Pargas IF 0-4 (0-1)


Ganska mycket har redan skrivits och publicerats om fredagens cupfinal, men kanske det finns rum för en "officell" matchrapport.

Säsongen kunde inte ha fått ett bättre avslut för vår del. Att avsluta den med sex raka segrar och fem matcher utan att släppa in ett enda mål. Månne inte Arnold Uschanoff väljs till september månads spelare, om man frågar oss...

Fredagens match på idrottsparkens övre plan bjöd på festlik inramning, då distriktet PIFfat upp planen, och dess omgivning. Inledning visade att vi var på hugget och vi kunde ha gjort ett flertal mål under den första 10:an. Omar var på hugget och prickade både stolpe och ribba, och gjorde även ett mål i offsideläge...

Så länge vi vågade hålla boll och spela snabb längs med marken så hade vi TPK i gungning. De försökte hålla tempot nere med alla möjliga knep. Stundvis gick vi med i det och då var spelet någorlunda jämnt. Det dröjde dock till slutet av första halvlek innan vi (än en gång) kom i ett snabbt anfall, där Vellu Hartola kunde frispela Musa Ismaila som med ett tillslag halvlobbade bollen över Stefan Wahlsten i TPK-målet i den 44:e minuten.

Detta tog vi med oss in i pausen, och vi visste att pressen var på motståndarna. Trots det, eller tack vare det så var det värdarna som tog tag i taktpinnen i början av andra halvlek, och vi var inte helt bekväma i situationen, men så småningom började vi hitta tillbaka till vårt spel. TPK måste höja på sin press och det utnyttjade vi genom att hitta luckor i deras försvar. Några långa avbrott blev det då Wahlsten i deras mål flera gånger behövde vård och inte verkade helt på topp.

När sedan Arska gav en lång frispark i den 69:e minuten, som Omar nådde högst på och skarvade den vidare in straffområdet, så var Vellu först på den bollen, och han satte 2:an och då kändes det lite som om luften gick ur TPK, och våra högljudda supportrar gav oss det sköna stöd som gjorde att alla växte lite till.

Då sedan två snabba kontringar i den 81:e och den 83:e minuten gav oss 2 mål till, så var saken Piff, som man brukar säga. Omar spelade igen fram Vellu till ett friläge, och Alexandru Florea fixade fyran helt på egen hand och avslutade med volt för publiken.

TACK ALLA SPELARE för detta fantastiska avslut på säsongen. Nu vilar vi och sen tar vi sats på nästa säsong. Återkommer på tisdag med vår slutliga placering i serien, och ,med lite statistik från den gångna säsongen.

STATISTIK
43' Behar Cimili varning
44' 0-1 Musa Ismaila (assist Veli Hartola)
45+1' Tuomas Kyytsönen, TPK varning
51' TPK byte Ruuskanen => Perttu Lehtonen
59' Musa Ismaila varning
69' 0-2 Veli Hartola (assist Omar Farhan)
72' PIF byte Micke Karlsson => Alexandru Florea
81' 0-3 Veli Hartola (assist Omar Farhan)
83' 0-4 Alexandru Florea

88' PIF byte Veli Hartola => Hadi
90+1' PIF byte Omar Farhan, John Adolfsson => Mimo, Viktor Lindqvist


Hörnor: 4-4